Herstelprogramma's NL 2 weken groep kantoorpersoneel
Beschikbare plekken 10

Herstelprogramma Nederland 2 weken op groep - voor kantoorpersoneel

Het herstelprogramma is speciaal ontworpen voor kantoormedewerkers die behoefte hebben aan een adempauze. Gedurende 2 weken bieden wij een veilige en ontspannen omgeving waarin u kunt herstellen en opladen, zodat u weer in balans kunt komen.

Ons herstelprogramma is ontwikkeld met uw welzijn in gedachten. U zult deelnemen aan groepsactiviteiten onder de professionele begeleiding van de ervaren psychologen van Balans en Impuls. Gedurende deze weken van herstel leert u technieken en strategieën die u helpen om op passende wijze te ontspannen en zelfzorg toe te passen, ook na het programma.

Voor wie?

De herstelplek is bedoeld voor mensen die willen herstellen van ingrijpende levensgebeurtenissen, rouw en verlies, overspanning, uitputting, somberheid, angsten. Het is daarbij wel van belang dat mensen in staat zijn tot dagelijkse zelfzorg.

De deelnemers reddingswerkers en kantoormedewerkers, nemen deel aan afzonderlijke groepen en een eigen programma.


Omschrijving

Het programma bestaat uit twee weken, waarbij de deelnemers in het weekend thuis zijn. U verblijft in Nederland op een ontspannen en veilige plek in de natuur waar faciliteiten zijn voor overnachting, ontbijt, lunch, diner. Verder wordt uw herstelprogramma afgestemd op de persoonlijke behoefte psychologische hulp geboden door Balans & Impuls. Zij bieden u de nodige psychologische ondersteuning zodat u op basis van uw persoonlijke diagnostiek en leervragen leert omgaan met gezondheidsklachten die ontspanning belemmeren.

Het programma richt zich op herstel en stabilisatie van de klachten, herstel van energie en levenskracht. Er wordt een begin gemaakt om scheefgroei bij te stellen naar doorgroei binnen de grenzen van de persoonlijke mogelijkheden. Na deelname aan het herstelprogramma ontstaat er ruimte om met de volgende fases van behandeling elders aan de slag te gaan. Het kan ook zijn dat deze hulp voldoende basis geeft om op eigen kracht, met steun van de privé omgeving verder te gaan.

Programma week 1: herstel van de vaardigheid ontspanning en zelfzorg

In week 1 behandelen we gezondheidsklachten die ontspanning belemmeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn: nachtmerries, pikeren, pijnklachten en onveilig voelen.

 • Ontbijt is open van 8-9.30 uur
 • Ochtendwandeling 9.30-10 uur
 • 30-12.00 uur ochtend informatieve psycho educatie ontspanning en zelfzorg, ontspanningsoefeningen
 • 30-14.30 uur lunch en siësta
 • 30-17.00 uur middag programma:
  • Buiten activiteit
 • 30-20.00 diner
 • rust in de avond

Na week 1 kunt u onder andere op passende wijze ontspannen, weet u waar uw energiebronnen liggen en beschikt u over de vaardigheden en tools om een duurzame zelfzorgroutine toe te passen in de vorm van een dagritme, structuur en zelfwaardering.  

Programma week 2: herstel van zelfsturing

In deze week leert u omgaan met knelpunten in zelfsturing. Voorbeelden hiervan zijn: stemming- en energieproblemen; somberheid, piekeren, angsten, agressie- en impulsiviteit. Daarnaast gaan we dieper in op omgevingsgestuurd gedrag ontwikkeld vanuit beroep en/of persoonlijke geschiedenis.

 • Ontbijt is open van 8-9.30 uur
 • Ochtendwandeling 9.30-10 uur
 • 30-12.00 uur ochtend informatieve psycho educatie zelfsturing en zelfregulering, oefeningen en handvatten
 • 30-14.30 uur lunch en siësta
 • 30-17.00 uur middag programma:
  • Buiten activiteit
 • 30-20.00 diner
 • rust in de avond


Na week 2 heeft u handvatten in het toepassen van zelfregulering en is er meer zelfkennis en zelfacceptatie.  

Kenmerken

Doelgroep Kantoormedewerkers
Duur (in weken) 2 week
Land Nederland
Samenstelling Groep
Type Herstelprogramma
Weekprogramma 1 Programma week 1: herstel van de vaardigheid ontspanning en zelfzorg In week 1 behandelen we gezondheidsklachten die ontspanning belemmeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn: nachtmerries, pikeren, pijnklachten en onveilig voelen. Ontbijt is open van 8-9.30 uur Ochtendwandeling 9.30-10 uur 30-12.00 uur ochtend informatieve psycho educatie ontspanning en zelfzorg, ontspanningsoefeningen 30-14.30 uur lunch en siësta 30-17.00 uur middag programma: Buiten activiteit 30-20.00 diner rust in de avond
Weekprogramma 2 Programma week 2: herstel van zelfsturing In deze week leert u omgaan met knelpunten in zelfsturing. Voorbeelden hiervan zijn: stemming- en energieproblemen; somberheid, piekeren, angsten, agressie- en impulsiviteit. Daarnaast gaan we dieper in op omgevingsgestuurd gedrag ontwikkeld vanuit beroep en/of persoonlijke geschiedenis. Ontbijt is open van 8-9.30 uur Ochtendwandeling 9.30-10 uur 30-12.00 uur ochtend informatieve psycho educatie zelfsturing en zelfregulering, oefeningen en handvatten 30-14.30 uur lunch en siësta 30-17.00 uur middag programma: Buiten activiteit 30-20.00 diner rust in de avond

Programma week 1: herstel van de vaardigheid ontspanning en zelfzorg In week 1 behandelen we gezondheidsklachten die ontspanning belemmeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn: nachtmerries, pikeren, pijnklachten en onveilig voelen. Ontbijt is open van 8-9.30 uur Ochtendwandeling 9.30-10 uur 30-12.00 uur ochtend informatieve psycho educatie ontspanning en zelfzorg, ontspanningsoefeningen 30-14.30 uur lunch en siësta 30-17.00 uur middag programma: Buiten activiteit 30-20.00 diner rust in de avond
Programma week 2: herstel van zelfsturing In deze week leert u omgaan met knelpunten in zelfsturing. Voorbeelden hiervan zijn: stemming- en energieproblemen; somberheid, piekeren, angsten, agressie- en impulsiviteit. Daarnaast gaan we dieper in op omgevingsgestuurd gedrag ontwikkeld vanuit beroep en/of persoonlijke geschiedenis. Ontbijt is open van 8-9.30 uur Ochtendwandeling 9.30-10 uur 30-12.00 uur ochtend informatieve psycho educatie zelfsturing en zelfregulering, oefeningen en handvatten 30-14.30 uur lunch en siësta 30-17.00 uur middag programma: Buiten activiteit 30-20.00 diner rust in de avond
Website laten maken door Dotsimpel