Events2018-09-18T11:59:50+00:00

Events

Events bij Balans & Impuls

Hieronder vind je de activiteiten die door ons georganiseerd worden.
De trainingen ‘Jezelf besturen’ en ‘Mindfulness’, zijn op basis van ‘open inschrijving’.

Training ‘Mindfulness MBSR’

In 2018 zal er een MBSR-training met open inschrijving starten.

• Data:
– September: 21, 28
– Oktober: 5, 12, 26
– November: 2, 16, 23 (stiltedag op zaterdag 10 november 10:00-16:00)
• Locatie: Balans & Impuls, Juliana van Stolberglaan 47, Den Haag
• Tijd: 10:00-12.00
• Tarief: Zakelijk tarief: € 795,- inclusief boek, werkboek en meditaties (mp3)
• Aanmelden: stuur een mail naar: secretariaat@balans-en-impuls.nl

Download de flyer ‘Mindfulness’

Klantendag

Voor klanten en geinteresseerden: themagerichte workshops, met aansluitend borrel.

• Datum: Vrijdag 25 mei 2018
• Locatie: Balans & Impuls, Juliana van Stolberglaan 47, Den Haag
• Tijd: 15.00-17.00

U bent van harte welkom op de klantendag van Balans & Impuls. Deze klantendag wordt jaarlijks kosteloos aangeboden aan (oud)-klanten, hun familie, vrienden en geïnteresseerden in een traject van persoonlijke training of coaching. Klanten en hun bekenden ervaren het als prettig geleerde handvatten op te frissen of voor wie de aanpak nieuw is deze te leren kennen.

Voor zakenrelaties wordt een afzonderlijke bijeenkomst georganiseerd de jaarlijks de expert meeting wordt gehouden in september. We informeren ook verwijzers ook over de klantendag, zodat ze geïnteresseerden hierop attent kunnen maken.

We bieden u dit jaar twee workshops waar u een keus uit kunt maken. Eén workshop duurt van 15.00-17.00 uur. Inloop is vanaf 14.30 uur met na afloop een borrel.

PROGRAMMA

Workshop: Effectief in senior loopbaanfase

Door Sascha Rieken, psycholoog
Het thema senior loopbaanfases is actueel. In deze tijd waarin duurzame inzetbaarheid, langer doorwerken aan de orde van de dag zijn verdienen specifieke senior kwaliteiten aandacht. Voorbeelden van thema’s die we in de praktijk van ons werk bij senioren zien: senioriteit en (levens- en werk) ervaring, balans opmaken, geven en doorgeven, zorg  en mantelzorg, verlies (van gezondheid, werk, relaties), behoefte aan stilstaan bij successen en kwaliteiten, vitaliteit. Deze workshop geeft houvast om als senior regie te nemen in je leven en werk. Met zicht op kwaliteiten en grenzen. Zodat je met plezier en energie deze fase doorloopt.

Workshop: Kwaliteiten en krachtbronnen
Door Patricia Kuperij, psycholoog
We leven in een veeleisende tijd. E-mails moeten beantwoord, deadlines gehaald en privé kan de lat ook hoog gelegd worden. Zowel succes als tegenslag in het leven stellen ons op de proef. In deze workshop maak je kennis met de positieve psychologie, een stroming waarin de nadruk ligt op veerkracht, vitaliteit, en hoe je kan floreren. Er wordt gekeken naar mogelijkheden en kwaliteiten, en hoe je zoveel mogelijk kan leven naar de waarden die in jouw leven belangrijk zijn.  In deze workshop sta je stil bij jouw kwaliteiten en krachtbronnen, en hoe je die optimaal kunt benutten om veerkrachtig in het leven te staan.

AANMELDEN

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar secretariaat@balans-en-impuls.nl. Graag zo snel mogelijk aanmelden in verband met beperkt aantal plaatsen. Wilt u in uw aanmeldingsmail het volgende vermelden?
Naam, aantal personen en voor welke workshop u zich aanmeldt.

Expertmeeting ‘Mantelzorg’ en ‘Senior Loopbaanfase’

• Datum: Vrijdag 21 september 2018, van 14.00 – 17.00 uur, met aansluitend borrel
• Locatie: Balans & Impuls, Juliana van Stolberglaan 47, Den Haag

Je bent van harte welkom op onze jaarlijkse expertmeeting bedoeld voor zakenrelaties. Het is altijd inspirerend om ervaringen met verschillende bedrijven en deskundigen uit te wisselen. Tijdens deze expertmeeting staan we stil bij de senior loopbaanfase, met speciaal aandacht voor de impact van mantelzorg. De afgelopen paar jaar is het aantal aanmeldingen toegenomen van klanten die vanwege overbelasting door mantelzorg ziek uitvallen in het werk. Daarin speelt de verschraalde zorg eveneens een rol. Met het oog op de vergrijzing wordt op dit vlak een toenemend probleem verwacht. Tijdens deze expertmeeting worden twee workshops gehouden.

Workshop ‘MANTELZORG’ gaat over de vaak onderschatte en heftige impact van mantelzorg op privé en werkleven. Welke aandachtspunten en aanbevelingen geven houvast voor betrokkenen en leidinggevenden? Deze workshop wordt verzorgd door de heer W.M. Snellen, klinisch psycholoog. De heer Snellen heeft jarenlang gewerkt als hoofd van een afdeling psychodiagnostiek en verschillende behandelafdelingen in de psychiatrie en heeft in deze rol veel te maken gehad met de impact van mantelzorg. Verder was hij in zijn werkzame leven opleider van de post-master opleidingen tot GZ psycholoog en Klinisch psycholoog.

Workshop ‘SENIOR LOOPBAANFASE’ wordt gegeven door psycholoog Sascha Rieken. In de praktijk van ons werk als psycholoog merken we dat er te weinig rekening wordt gehouden met grenzen en dat specifieke senior kwaliteiten te weinig worden benut.  Het geeft aanleiding tot verlies van energie en werkplezier en leidt uiteindelijk tot onnodig en ongewenst verzuim. Deze workshop behandelt zowel voor de leidinggevende als voor de medewerker aanbevelingen voor het bieden van een werkklimaat om recht te doen aan de individuele kwaliteiten van de senior medewerker zodat de werkgever kan bijdragen aan een vruchtbare verdere loopbaanfase van deze senior medewerker met winst voor alle partijen.

Voor deze dag wordt accreditatie aangevraagd voor bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen.

Meld je snel aan want het aantal plaatsen is beperkt. Het kan middels een email met je naam, functie en bedrijfsgegevens naar secretariaat@balans-en-impuls.nl. Bij vragen kun je altijd bellen naar het secretariaat of een mail sturen.

Met hartelijke groeten,
Heilwine Bakker
Team Balans & Impuls


PROGRAMMA

14.00-14.30 uur:
– Ontvangst

14.30-15.30 uur:
– Workshop Mantelzorg, dhr. W.M. Snellen (voor groep 1)
– Workshop Senior Loopbaanfase, mw. S. Rieken (voor groep 2)

15.30-15.45 uur:
– Pauze / switch sprekers

15.45-16.45 uur:
– Workshop Mantelzorg, dhr. W.M. Snellen (voor groep 2)
– Workshop Senior Loopbaanfase, mw. S. Rieken (voor groep 1)

17.00 uur:
– Borrel 

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Boordevol nieuws en events! Verschijnt 4x per jaar

schrijf me in

TEST NU JE BALANS ONLINE

Hoe is jouw balans in werk en vrije tijd, inspanning en ontspanning?

test jezelf

Test: HOE VITAAL IS JE ORGANISATIE?

Een vitaliteits-checklist voor managers en medewerkers

doe de test

TRAFFIC LIGHT TOOL APP

Een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven

naar de site