Loopbaancoaching Beknopt - Balans & Impuls

Loopbaancoaching Beknopt

Wat is een Loopbaancoaching Beknopt?

Vrijwel iedereen kan op een punt in zijn werkleven behoefte hebben aan een vorm van loopbaancoaching. Aanleiding hiervoor kan verschillen van persoon tot persoon. Zo kan het voortkomen uit de behoefte om jezelf verder te ontwikkelen of uit een ervaren afname in werkplezier. Mogelijk speelt er een wens voor “iets anders” zonder precies te weten wat. Of wellicht moet je noodgedwongen een andere stap in je carrière maken door veranderingen in de organisatie. Wat de aanleiding voor jou ook is, Balans en Impuls biedt graag houvast in loopbaanstappen.

Met de beknopte loopbaancoaching wordt je zelfinzicht en zelfbeeld vergroot. Je krijgt in (maximaal) zes sessies met een coach professionele support om dit inzicht te vertalen in loopbaanstappen en om positieve energie en veerkracht te benutten om keuzes te maken. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat je zicht krijgt op je “persoonlijke gebruiksaanwijzing”. Wat kun je doen om zelfsturing te versterken en scheefgroei te voorkomen, of bij te stellen? En in wat voor werkcontext kom je het beste tot je recht? Ook wordt er veel aandacht besteed aan waar je op dit moment staat in je werkleven. Wat heeft je ver gebracht, wat heeft je belemmerd? Wat heb je nodig om verder te komen? En wat zijn gewenste loopbaanstappen in samenhang met je privésituatie en levensfase?

Wanneer je als medewerker in de juiste rol en werkcontext zit, geeft dat zelfvertrouwen en werkplezier. De stappen om hier te komen zijn bij Balans & Impuls grondig, praktisch en resultaatgericht.

Doel van beknopte loopbaancoaching

Met een beknopte loopbaancoaching wordt gewerkt aan het versterken van je zelfinzicht en zelfbeeld. Doel hierbij is dat deze verdiepte inzichten worden vertaald in concrete loopbaanstappen. Er wordt een persoonlijk stappenplan opgesteld, waarmee je aan de slag kunt. Het brengt positieve energie en kracht om nieuwe stappen te zetten in de loopbaan of om werkplezier en voldoening in de huidige baan te (her)vinden. Je leert functioneren binnen de grenzen van de eigen mogelijkheden. Nieuwe eisen of stappen in het leven stellen oude gewoontes en de persoonlijke gebruiksaanwijzing op de proef.

Werkwijze

Vooraf aan het beknopte loopbaancoachingstraject vindt afstemming plaats over het doel en de gewenste resultaten van de coaching. Het traject bestaat uit:
• Loopbaancheck
• In 3 tot 6 sessies van 45 minuten (en 15 minuten uitwerktijd) wordt gewerkt aan het vergroten van zelfinzicht, (her)vinden van energie en werkplezier, het versterken van vaardigheden in zelfsturing en het maken van keuzes.

Sessie 1-3
• Antwoorden op kernvragen als; Wie ben ik? Wat kan ik? Hoe kom ik het beste tot mijn recht? Wat geeft me energie en plezier?
• Maken van een persoonlijke routekaart, van loopbaanstappen en talentontwikkeling

Sessie 4-6 (optioneel)
• Zelfsturing en loopbaanontwikkeling
• Keuzes maken

Voor wie?

De beknopte loopbaancoaching is bedoeld voor deelnemers die behoefte hebben aan een korte verheldering en stimulans om met hun loopbaanvragen aan de slag te gaan. Ze hebben behoefte aan een spiegel en professionele support, om daarna de stappen zelf verder uit te voeren.

Resultaat

Versterken van zelfinzicht en houvast in het benutten van kwaliteiten en hanteren van grenzen.

Contact

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via telefoonnummer 070-392 22 61 of ons mailen.

Aanmelden
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Boordevol nieuws en events!
Verschijnt 4x per jaar
TESTEN EN CHECKLISTS
een vitaliteits-checklist voor managers en medewerkers
Wilt u inzicht krijgen in mentale gezondheid, de stand van stress en energiebronnen en levenstaken in het privéleven?
BALANS & iMPULS PODCAST
Balans & Impuls podcast luistreen op Spotify
Luister nu naar daar de podcast van Balans & Impuls op Spotify
TRAFFIC LIGHT TOOL APP
traffic light tool is een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven
Een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven
Website laten maken door Dotsimpel