Onze visie en aanpak voor bedrijven - Balans & Impuls

Visie en aanpak voor bedrijven

Visie en aanpak voor bedrijven

Balans & Impuls is sinds 1997 een partner voor mensen en organisaties in het effectief beheer van stress- en energiebronnen. Daarbij gaat het om het vinden van een gezonde balans in inspanning en ontspanning, energie geven en ontvangen, leven en werk. Want alleen vanuit balans komt energie vrij voor creatieve impulsen.

We leven in een tijd van razendsnelle veranderingen en ontwikkelingen en hoge streefdoelen. Voor sommigen is een dag achter elkaar door razen zonder pauze heel gewoon. Anderen leggen hun doelen juist elders en kiezen voor een deeltijdbaan. Dagelijks krijgen we hoe dan ook – thuis én op ons werk – een enorme hoeveelheid informatie te verwerken. Bovendien vervagen de grenzen tussen werk en privéleven, wat om heroriëntatie en een nieuwe balans vraagt.

Helaas weet niet iedereen in deze snelheid zijn evenwicht te bewaren. De eerste zorgwekkende tekenen daarvan zijn er al: steeds meer mensen belanden in de WIA vanwege psychische klachten. De media staan bol van berichtgeving over werkstress, overspanning en burnout. Overheid en organisaties realiseren zich dat er beslist iets moet gebeuren. Dat deze tijd vraagt om een bedrijfscultuur die tegemoet komt aan nieuwe, gevarieerde wensen en behoeften.

Balans & Impuls helpt daarbij. Door persoonlijke training en coaching, groepstraining, onderzoek en advies werken wij samen met u aan een vitale, energieke organisatie. Daarmee ondersteunen we werkgevers in het voorkomen en terugdringen van ziekteverzuim door psychische klachten. Met onze producten richten we ons op mensen die willen groeien in persoonlijke effectiviteit en zelfmanagement. Balans & Impuls heeft daarbij speciale aandacht voor risicogroepen zoals: junior medewerkers, senior medewerkers, allochtonen, vrouwen (en mannen) die zorgtaken combineren met werk, of mensen uit stressgevoelige beroepsgroepen zoals de reddingswerkers, verpleging, onderwijs, zakelijke dienstverlening.

Balans & Impuls houdt van kwaliteit. Onze trainers en psychologen zijn gespecialiseerd en hebben ruime ervaring in de arbeidsgerelateerde problematiek. Naast het vaste productaanbod dat je op deze site aantreft, ontwikkelt Balans & Impuls workshops en cursussen op maat.

Heilwine Bakker
Directeur Balans & Impuls

Meer info? Mail ons!

Downloads
Voor informatie over onze kwaliteit, onze werkwijze, samenwerkingsverbanden, vergoedingen, wachttijden en E-health, zie onderstaande documenten:

 
 
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Boordevol nieuws en events!
Verschijnt 4x per jaar
TESTEN EN CHECKLISTS
een vitaliteits-checklist voor managers en medewerkers
Wilt u inzicht krijgen in mentale gezondheid, de stand van stress en energiebronnen en levenstaken in het privéleven?
BALANS & iMPULS PODCAST
Balans & Impuls podcast luistreen op Spotify
Luister nu naar daar de podcast van Balans & Impuls op Spotify
TRAFFIC LIGHT TOOL APP
traffic light tool is een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven
Een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven
Website laten maken door Dotsimpel