Zelfmanagement in senior loopbaanfase - Balans & Impuls

Zelfmanagement in senior loopbaanfase

Leven en werken met behoud van energie

Werken als senior zijnde is boeiend: in de tweede helft van je loopbaan heb je veel werk- en levenservaring. Je bent ervaren en kunt dit goed benutten in je werk. Vaak ben je breed inzetbaar en heeft u een ruim takenpakket. Boeiend en intensief tegelijkertijd.
Werken vraagt veel van je flexibiliteit, uithoudingsvermogen en geduld. Je vak uitoefenen, junior collega’s begeleiden en coachen, nieuwe dingen ontwikkelen, contacten met collega´s en klanten, de vele regeldingen en veranderingen, de 24 uurs economie, soms ver reizen, maken de werkdruk er niet minder op! Wanneer je senior bent kan het weleens moeilijk zijn om hier effectief op in te spelen. De harde realiteit is dat de veerkracht en energie van vroeger afneemt. Het is een confrontatie met dat je wel van alles wil, maar niet meer alles kunt zoals voorheen.
Natuurlijk zijn het niet alleen seniors in de tweede helft van hun loopbaan die tegen deze problematiek aanlopen. Zij blijken echter uit de WIA cijfers wel verhoogd risico te hebben op langdurige uitval. Deze training biedt juist daarom aan hen handvatten om vitaal in het werk te blijven staan.

Soms lijk je wel een koorddanser, voorzichtig balancerend tussen thuis en werk, inspannen en ontspannen, energie geven en ontvangen. Hoe zorg je ervoor dat je je evenwicht bewaart? Dat werken leuk en boeiend blijft? En hoe bereidt je je voor op ‘ouder worden’? Door jezelf met zorg en aandacht te managen. Onze groepstraining Zelfmanagement in de senior loopbaanfase is speciaal ontwikkeld om je daarbij te helpen. Zodat je in balans blijft, thuis en op je werk.

Doel van de groepstraining

Het ontwikkelen en/of vergroten van praktische vaardigheden in effectief zelfmanagement voor het vinden en behouden van een gezonde balans in werk- en privéleven. Het leren inzetten van je seniorkwaliteiten als werkende.

Resultaat

Je voelt zich gesterkt in je zelfvertrouwen en beschikt over voldoende vaardigheden om adequaat te reageren op vele ‘eisen’ die dagelijks op je afkomen, zowel thuis als op je werk. Je hebt inzicht gekregen in je sterke en kwetsbare kanten en bent in staat jezelf te managen in wat er op je af komt. Je hebt een persoonlijk plan voor de invulling van je leven als senior thuis en op het werk.

Cursusonderwerpen

• Leren luisteren naar eigen wensen en behoeften
• Herkennen van eigen stress- en hulpbronnen
• Effectief tijd -en energiebeheer
• Levensloop en loopbaan
• Leren omgaan met grenzen aan fysieke en mentale veerkracht
• Denken-voelen-doen: de instrumenten van zelfmanagement
• Aanpakken van ‘het heilig moeten’
• Zin(geving) in werk en privéleven
• Leren maken van keuzes

Werkwijze

De thema’s bestaan steeds uit een theoretische inleidend deel, gevolgd door oefeningen, opdrachten en spel. Er is een ruimte voor het uitwisselen van ervaringen (delen is helen). Je oefent thuis en op je werk aan de hand van opdrachten.

Voor wie?

De groepstraining is bedoeld voor senior werkenden die hun vaardigheden in effectief zelfmanagement -thuis en op het werk- willen vergroten. Ze is echter ook geschikt voor diegenen die al last hebben van (lichte) spanningsklachten, en hier goed mee willen leren omgaan.

Aantal bijeenkomsten

De cursus duurt 3 dagen, waarvan een follow-up dag na twee maanden. Balans & Impuls stelt het programma in overleg met de opdrachtgever samen.

Aantal deelnemers

Voor de cursus geldt een minimum aantal van 8 deelnemers en een maximum van 12 deelnemers.

Contact

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via telefoonnummer 070-392 22 61 of ons mailen.

Aanmelden
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Boordevol nieuws en events!
Verschijnt 4x per jaar
TESTEN EN CHECKLISTS
een vitaliteits-checklist voor managers en medewerkers
Wilt u inzicht krijgen in mentale gezondheid, de stand van stress en energiebronnen en levenstaken in het privéleven?
BALANS & iMPULS PODCAST
Balans & Impuls podcast luistreen op Spotify
Luister nu naar daar de podcast van Balans & Impuls op Spotify
TRAFFIC LIGHT TOOL APP
traffic light tool is een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven
Een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven
Website laten maken door Dotsimpel