Loopbaanadvies door een psycholoog | Balans & Impuls

Loopbaanadvies

Waarom loopbaanadvies?

Wie speelt er op het werk niet eens met de gedachte “Zit ik hier wel op mijn plek?”. Misschien heb je die gedachte naar aanleiding van een minder leuke werkdag. Misschien wordt je gedwongen om hierover na te denken door een veranderende organisatie. Of misschien heb je gewoon het gevoel dat je nog zoveel meer te bieden hebt. Het is alleen vaak lastig om te bepalen welke carrièrestappen voor jou, op dit moment, afgestemd op jouw kwaliteiten, en rekening houdend met je privésituatie, passend zijn. Loopbaanadvies van Balans & Impuls biedt de gelegenheid om houvast te vinden in loopbaanstappen.

Doel van een loopbaancheck

Loopbaanadvies geeft houvast in de kwaliteiten, werksituatie en rol waarin je het beste tot je recht komt. Onze loopbaancheck geeft houvast in het versterken van je zelfinzicht en zelfbeeld. Het brengt positieve energie en kracht om nieuwe stappen te zetten in de loopbaan of om werkplezier en voldoening in de huidige baan te (her)vinden. Er zal antwoord worden gegeven op vragen als:
Waar sta ik? Wat heb ik voor kwaliteiten? Waar liggen grenzen?

Het vraagt moed om te kijken wie je bent en waar je het beste tot je recht komt. Balans & Impuls biedt graag praktisch houvast om mensen hierin bij te staan. Loopbaanadvies biedt houvast in loopbaanstappen door middel van een praktisch stappenplan waar je zelfstandig mee aan de slag kan gaan. Wat er na genomen stappen groeit is werkplezier en voldoening.

Werkwijze

De loopbaanadvies bestaat uit:
• Een diagnostisch interview met een psycholoog/coach (1,5 uur)
• Thuiswerk aan vragenlijsten en zelfanalyse (2 uur)
• Analyse, rapportage en plan van aanpak door psycholoog/coach (2 uur)
• Adviesgesprek (1 uur)

Resultaat loopbaan advies

De loopbaancheck, de meest beknopte vorm van loopbaananalyse, bestaat uit een interview en een aantal persoonlijkheidsvragenlijsten zodat we gericht loopbaanadvies kunnen geven. Belangrijke kernvragen hierbij zijn; Waar liggen je kwaliteiten en je leerpunten? Wat neem je aan loopbaan en levenservaring mee? Wat heb je nodig om te leren om verder te komen? Wat zijn gewenste loopbaanstappen in samenhang met je privésituatie en levensfase?

Met loopbaanadvies krijg je een sterker zelfinzicht en verbeterd zelfbeeld. Je ontvangt een praktisch stappenplan dat is afgestemd op jouw persoonlijke mogelijkheden. Dit plan biedt concrete vervolgacties waarmee je zelf aan de slag kunt. Dit helpt je om je loopbaan doelgericht te ontwikkelen en te verbeteren zodat het beter aansluit.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via telefoonnummer 070-392 22 61 of ons mailen.

Aanmelden
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Boordevol nieuws en events!
Verschijnt 4x per jaar
TESTEN EN CHECKLISTS
een vitaliteits-checklist voor managers en medewerkers
Wilt u inzicht krijgen in mentale gezondheid, de stand van stress en energiebronnen en levenstaken in het privéleven?
BALANS & iMPULS PODCAST
Balans & Impuls podcast luistreen op Spotify
Luister nu naar daar de podcast van Balans & Impuls op Spotify
TRAFFIC LIGHT TOOL APP
traffic light tool is een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven
Een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven
Website laten maken door Dotsimpel