Omgaan met verleiding bij goede voornemens - Balans & Impuls

Burgers en frietjes

  • event 05-01-2021
  • schedule 08:38
  • timer 1 minuut

Januari 2021

Zien die burger en frietjes er onweerstaanbaar uit? Ben je lekker aan het kauwen op je wortels en selderij terwijl het kwijl uit je mond druipt door de chocolade taart van je vriend(in)? Het is weer januari: tijd voor goede voornemens. 

Als je het nu al lastig vindt om je aan je nieuwe doelen te houden dan zijn de volgende 2 tips precies waar je naar op zoek bent.

1) Laat de vijand niet binnen: de eerste noodzakelijke stap die je moet maken is je bewust worden van je triggers en/of zwakke plekken. Je kan immers niet confronteren wat je niet (h)erkent. Nadat je ze (h)erkent hebt moet je er voor zorgen dat je niet blootgesteld wordt aan verleidingen. Je hebt natuurlijk geen grip op de rest van de wereld, maar je hebt wel controle over wat je mee naar huis neemt. Je kan ook controle uitoefenen over de omgeving waar je jezelf aan blootstelt. Je bent minder geneigd je bezig te houden met, of verleid te worden door, dingen die je niet ziet. Breng jezelf niet in een positie waarin zelfcontrole van je gevraagd wordt.


2) Je kan afleidingen gebruiken wanneer de drang groot is en je aan niets anders kunt denken.
Door jezelf af te leiden en je met andere dingen bezig te houden zal de drang na verloop van tijd minder worden. Kies een helpende activiteit, bijvoorbeeld: ga een blokje om, luister naar muziek, praat met een vriend(in), zoek iets op internet, lees een boek of beeld je een rustige, fijne omgeving in. Sommige mensen vinden het fijn om aan succes te denken. Door zich in te beelden hoe het leven eruit zal zien als ze hun doelen halen, hoe dat er dan uit ziet of voelt, hoe ze zich anders zullen gedragen, wat anderen van ze denken etc. Het inbeelden van succes versterkt de vastberadenheid om te bereiken wat je bedacht hebt.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Boordevol nieuws en events!
Verschijnt 4x per jaar
TESTEN EN CHECKLISTS
een vitaliteits-checklist voor managers en medewerkers
Wilt u inzicht krijgen in mentale gezondheid, de stand van stress en energiebronnen en levenstaken in het privéleven?
BALANS & iMPULS PODCAST
Balans & Impuls podcast luistreen op Spotify
Luister nu naar daar de podcast van Balans & Impuls op Spotify
TRAFFIC LIGHT TOOL APP
traffic light tool is een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven
Een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven
Website laten maken door Dotsimpel