Hoe u zeker uw doelen kan behalen - Balans & Impuls

Hoe je zeker je doelen kan behalen

  • event 05-12-2019
  • schedule 08:22
  • timer 2 minuten

December 2019

De maand december is de maand waarin we over het nieuwe jaar gaan nadenken en we ons afvragen wat we in het nieuwe jaar willen bereiken. Deze oefening helpt je om je doel wat makkelijker te bereiken...

De factoren die je niet kan beïnvloeden hebben nog steeds een effect als je je doel wilt behalen.

Er zijn veel factoren die een rol spelen en je kunnen beïnvloeden wanneer je een doel nastreeft. Aan sommige factoren kan je wat doen, zoals je gedrag, beslissingen en houding. Andere factoren zijn niet te beïnvloeden, zoals de reactie van anderen, voorkeuren en motivatie om mee te werken en deel te nemen (bijvoorbeeld carrière doelen), genetica, hormonen, lichamelijke reacties (bijvoorbeeld verlies van lichaamsgewicht) etc. De factoren die je niet kan beïnvloeden hebben nog steeds een effect als je je doel wilt behalen. Als je hier geen rekening mee houdt kan het een stuk langer duren voordat je je doel bereikt. Wanneer het niet lukt om je doel te bereiken of het duurt langer dan gedacht, dan kan dit zorgen voor verlies van motivatie en energie en een oplopend gevoel van frustratie en irritaties.

Oefening

Maak een lijst van alle factoren die invloed hebben (zowel intern als extern) en maak een bewuste beslissing om je te focussen op waar je invloed op hebt. Sterker nog, kies om stil te staan bij het proces en de ‘reis’ naar je eindbestemming, niet op het eind resultaat. Wanneer je stil staat bij de ‘reis’ en je acties / inspanning die je gebruikt hebt om aan je doel te werken zul je je gemotiveerder voelen om aan het doel te blijven werken. Ook zul je dan meer controle ervaren en meer vertrouwen krijgen in de dingen die je doet. Erken en vier iedere reis, overwinning, verbetering en andere kleine dingen die je bereikt. Genieten van de reis zal er voor zorgen dat je gemotiveerder bent en het langer vol kan houden. Hoe zou jij jezelf belonen voor vooruitgang?

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Boordevol nieuws en events!
Verschijnt 4x per jaar
TESTEN EN CHECKLISTS
een vitaliteits-checklist voor managers en medewerkers
Wilt u inzicht krijgen in mentale gezondheid, de stand van stress en energiebronnen en levenstaken in het privéleven?
BALANS & iMPULS PODCAST
Balans & Impuls podcast luistreen op Spotify
Luister nu naar daar de podcast van Balans & Impuls op Spotify
TRAFFIC LIGHT TOOL APP
traffic light tool is een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven
Een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven
Website laten maken door Dotsimpel