Eigen prestaties en overwinningen - Balans & Impuls

Prijzenkast

  • event 01-06-2018
  • schedule 00:01
  • timer 1 minuut

Juni 2018

Iedereen kent wel momenten in zijn leven van succes of voldoening die je nooit vergeet. Het zijn momenten van “overwinning op jezelf”. Je leert jezelf van een onverwachte kant kennen. Deze momenten hebben vaak te maken met het krijgen van “meesterschap” over jezelf en je omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de trots van een klein kind wanneer het voor het eerst loopt. Of denk aan de eerste keer dat je alleen kon autorijden. Of aan de geboorte van je kinderen. Eigenlijk zou je deze momenten “prijzen” kunnen noemen die je middels eigen inspanning hebt bereikt. Net zoals een topsporter na jarenlang afzien en trainen een Olympische medaille wint. Het zijn momenten om nooit te vergeten. In de Nederlandse cultuur is het niet gebruikelijk om al te zeer te koop te lopen met eigen prestaties en “overwinningen”. Bescheidenheid siert de mens. Natuurlijk heeft bescheidenheid zijn goede kanten maar het is jammer dat hiermee soms ook het bijzondere van een overwinning van tafel wordt geveegd.

Iedereen kent wel momenten in zijn leven van succes of voldoening die je nooit vergeet

Handvat

De oefening prijzenkast is bedoeld om zicht te krijgen op jouw “prijzen” in privéleven en werkleven. Zo leer je jezelf kennen en word je je (weer) bewust van welke van je kwaliteiten hebben bijgedragen aan deze prijs. Maak op één of meerdere vellen papier tekeningen van bijzondere “overwinningen” in je privéleven en werkleven. Dit kunnen kleine en grote dingen zijn. Er zijn verder geen regels, alles mag. Zo wordt op een mooie manier zichtbaar wat jouw kwaliteiten in het leven zijn.

Tip!

Deel je prijzen met iemand of vind een voorwerp wat representatief is voor deze prijzen. Dit kun je dat altijd met je meedragen, bijvoorbeeld in je tas of portomonee. Zo kun je snel schakelen naar een positief moment wanneer het even tegenzit.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Boordevol nieuws en events!
Verschijnt 4x per jaar
TESTEN EN CHECKLISTS
een vitaliteits-checklist voor managers en medewerkers
Wilt u inzicht krijgen in mentale gezondheid, de stand van stress en energiebronnen en levenstaken in het privéleven?
BALANS & iMPULS PODCAST
Balans & Impuls podcast luistreen op Spotify
Luister nu naar daar de podcast van Balans & Impuls op Spotify
TRAFFIC LIGHT TOOL APP
traffic light tool is een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven
Een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven
Website laten maken door Dotsimpel