Verantwoordelijkheid nemen en stil staan - Balans & Impuls

Verantwoordelijkheid nemen en bij jezelf stil staan

  • event 01-02-2022
  • schedule 13:04
  • timer 1 minuut

Februari 2022

Mensen die naar therapie komen voelen vaak alsof ze vast zitten of dat ze iets niet meer kunnen. Soms moeten we een bewuste keuze maken als we verder willen groeien. Door bewust te kiezen om actief mee te doen en te werken in de (komende) sessies neem je verantwoordelijkheid en stel je je eigen behoeften, emoties, gedachten, waarden, gedrag, geluk etc voorop. De bereidheid om verantwoordelijkheid te nemen en op te komen voor je eigen behoeften gaan gepaard met discipline. De discipline om pauze te nemen, te denken, te voelen, te kiezen en te doen terwijl je je eigen gezondheid in de gaten houdt. Wat kan jij doen om jezelf te ondersteunen in het proces van bewust worden, proactief zijn en strategische actie ondernemen ter bevordering van je gezondheid?
  1. Let op je taalgebruik- gebruik ‘ik zou graag willen’ of ‘ik zal proberen’ in plaats van ‘ik kan niet’. Probeer jezelf meer bevestiging te geven in plaats van zelfkritisch te zijn. Herinner jezelf aan je sterke punten en wat je bereikt hebt. Gebruik je meelevende innerlijke stem om tegen de stem op te wegen die je eigenwaarde aantast.
  2. Stop je energie in het oplossen- Probeer stappen te zetten in dingen die je kunt veranderen en/of waar je invloed op hebt. Dingen in gang zetten zorgen voor energie, motivatie en geruststelling. Herken en respecteer wat je tot nu toe gedaan hebt, zelfs als de resultaten minder zijn dan je voor ogen had. Blijf het proberen. Kies je acties telkens bewust om je gezondheid en persoonlijke groei te beschermen. Op deze wijze versterk je je zelfrespect en eigenwaarde.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Boordevol nieuws en events!
Verschijnt 4x per jaar
TESTEN EN CHECKLISTS
een vitaliteits-checklist voor managers en medewerkers
Wilt u inzicht krijgen in mentale gezondheid, de stand van stress en energiebronnen en levenstaken in het privéleven?
BALANS & iMPULS PODCAST
Balans & Impuls podcast luistreen op Spotify
Luister nu naar daar de podcast van Balans & Impuls op Spotify
TRAFFIC LIGHT TOOL APP
traffic light tool is een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven
Een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven
Website laten maken door Dotsimpel