Team

Maak kennis met onze mensen

Wie werken er bij Balans & Impuls?

Heilwine Bakker
– Directeur
Balans & Impuls is een bureau wat voor medewerkers en organisaties actief is op het gebied van een gezonde balans in leven en werk. Heilwine studeerde psychologie in Utrecht en leerde psychodrama aan de Nederlandse School voor Psychodrama. Ze was gedurende vijf jaar werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Ze werkte bij een RIAGG, polikliniek psychiatrie en het Westeindeziekenhuis in Den Haag. Zij was zowel actief in de begeleiding van cliënten als het opzetten van preventieve projecten. In het projectmanagement ontdekte ze dat ondernemen haar hart heeft. Verder groeide haar zorg voor mensen die het hoge werktempo en eisen niet langer konden bijbenen. Ze zag dat de reguliere zorg op afstand functioneert van het bedrijfsleven en onvoldoende antwoord kan geven op de vragen die daar leven. Toen in 1997 duidelijk werd dat steeds meer mensen als gevolg van psychische klachten in de WIA belandden, besloot ze hier op in te spelen en startte Balans & Impuls.
Heilwine is getrouwd en moeder van twee zonen en een dochter. In haar vrije tijd is ze actief in sport en theater. Ze typeert haar levensmoto met “Groeien door los te laten”. We kunnen slechts groeien door het oude los te laten. Vergelijk het met een rups die zich in een cocon terugtrekt en eruit kruipt als een vlinder.

Richard van Holsteijn
– Troubleshooter, Coach, Trainer
Richard heeft de afgelopen jaren diverse (leidinggevende) functies vervuld bij de overheid. Naast leidinggeven hield hij zich voornamelijk bezig met het opleiden, trainen en begeleiden van zijn personeel. Hij was verder werkzaam als adviseur, docent en instructeur en gaf daarbij advies op meerdere niveaus in diverse (bedrijf) en groepsprocessen. Als troubleshooter zet hij zich op praktische en daadkrachtige wijze in om structuur, orde en een goede onderlinge omgang te scheppen in de leefsituatie van de klant. De nadruk ligt op “samen problemen aanpakken”.
Hij is hierin creatief en zoekt samen met de klant naar de best passende oplossingen. Richard krijgt energie van reizen, lezen, sporten en is erg geïnteresseerd in gezonde eerlijke voeding en brengt graag tijd door met familie en vrienden. Hij heeft een coach/trainers opleiding en practitioner in NLP afgerond en volgt de studie psychosociale begeleiding en MWD aan de Academie Integrale Menswetenschappen (SPSO). Kenmerkend voor Richard is zijn enthousiasme, creatieve aanpak en zijn oplossingsgerichte werkwijze.

Annemie Mullens
– GZ-psycholoog NIP
Annemie studeerde af in de Klinische Psychologie aan de Katholieke Universiteit van Leuven in België. Annemie is Belgische, al woont ze sinds 1989 in Nederland. Na haar studie kwam ze terecht in de alternatieve psychiatrische zorgverlening en werkte een aantal jaren in Passage 144 te Leuven. Dat bracht haar in contact met de gewoon menselijke kant van als chronisch psychiatrisch ziek gediagnosticeerde patiënten. Het besef dat er slechts een smalle lijn ons scheidt van een leven vol moeilijkheden en leed is sindsdien altijd onderdeel gebleven van haar bestaan. Annemie rondde later de opleiding Experimentele Psychotherapie af. Deze verbindt de Client-Centered therapy (Rogeriaanse) met elementen uit de Gestalttherapie. Uitgangspunten in de therapeutische benadering zijn onvoorwaardelijk positieve benadering, empathie en transparantie. Tot op de dag van heden zijn dit de uitgangspunten van waaruit Annemie cliënten benaderd. Later was Annemie enige tijd werkzaam in de boekenwereld, haar andere passie naast mensen. Ook werkte ze enkele jaren als reintegratieconsulent voor die mensen die het verst van de arbeidsmarkt staan. De smalle lijn bleek ook hier weer aan de orde. Bij Balans en Impuls probeert ze net als iedereen krachtgericht in plaats van klachtgericht te werken. In elke beperking zit ook een mogelijkheid besloten. Het gaat er vaak om dit kleinood te ontdekken. Haar motto is ‘niet alleen het doel bereiken is belangrijk, ook de weg er naartoe moet van toegevoegde waarde zijn.’ Het middel is het doel.

Sacha Rieken
– GZ-psycholoog NIP
Sacha studeerde psychologie van de arbeid en gezondheid. Zij heeft jarenlang bij een re-integratiebureau/ loopbaanadviesbureau gewerkt. Hier heeft zij geruime tijd mensen vanuit diverse achtergronden en leeftijden begeleid bij hun ontwikkeling en bij het maken van loopbaankeuzes. Ze begeleidde mensen met werk gerelateerde klachten en leerde hen houvast vinden in moeilijke situaties. Haar interesse in gezond werken in relatie tot de persoonlijkheid is hier gewekt. Sacha vindt het belangrijk om mensen inzicht te geven in hun kwaliteiten, hun kracht en de grenzen. Als je weet wat je- zowel op je werk als in de privé situatie- juist wel moet doen, kan je dit versterken. Zo kom je veel beter tot je recht en blijf je in balans. Om zelf in balans te blijven volgt Sacha yogalessen en gaat ze regelmatig buiten fietsen. Ook houdt ze van tuinieren. Verder brengt ze graag tijd door met vrienden en familie. Wat Sacha typeert is haar positieve benadering, haar warme betrokkenheid en oprechte nieuwsgierigheid in mensen.

Inge Bonnes
– Psycholoog NIP
Na eerst een hbo-opleiding facilitair management gevolg te hebben, studeerde Inge in deeltijd arbeid en organisatiepsychologie aan de Open Universiteit. Ze heeft ervaring in arbeids-integratie en doet graag onderzoek naar studie en loopbaanmogelijkheden. En om duurzaam inzetbaar te zijn is een goede werk-privé balans nodig. Haar interesse ligt dan ook op het snijvlak van arbeid en gezondheid. In haar vrije tijd houdt ze van hardlopen, yoga, skiën, muziek en tijd doorbrengen met haar kinderen.

Margot Feenstra
– Psycholoog NIP
Margot studeerde gezondheidspsychologie aan de Open Universiteit. Eerder werkte zij in de gezondheidszorg en in het bedrijfsleven, maar wilde op een andere manier met mensen werken. Zij zegt hierover het volgende: “In mijn werk vind ik het dankbaar om met de ander op pad te gaan en op zoek te gaan naar de knelpunten in zijn/haar leven. Meestal zijn de spanningsbronnen tijdens het eerste gesprek (het intakegesprek) al zichtbaar. Het thema ‘het stellen van grenzen’ speelt in de problematiek altijd een rol.” Vervolgens vindt zij het belangrijk om handvatten te bieden die bij de persoon passen, zodat hij/zij na de behandeling zelfstandig verder kan gaan. Haar kracht als (senior) psycholoog zijn de bronnen waaruit ze kan putten door de combinatie van kennis en levenservaring. Ze brengt vrije tijd graag door met een wandeling in de natuur.

Rogier Reit
– Psycholoog
Rogier heeft twee jaar geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam maar ontdekte dat zijn kracht en interesse in het persoonlijk contact en directe interactie met personen hem beter lag. Hij studeerde vervolgens psychologie aan de Universiteit Leiden en specialiseerde zich in de sociale en organisatie psychologie. Als personeelsbemiddelaar heeft Rogier veel inzicht gekregen hoe mensen verder te helpen in hun carrière en hoe belangrijk de juiste werkomstandigheden zijn om plezier en energie uit je werk te kunnen halen. Bij Balans en Impuls zet hij zich in om te zorgen dat de negatieve spiraal doorbroken wordt en er weer een positieve flow gecreëerd kan worden zodat er energie is en werk en privé in balans zijn. Rogier kenmerkt zich door zijn nuchtere kijk, gedrevenheid en resultaatgerichte aanpak. In zijn vrije tijd is hij graag aan het sporten, hockey en snowboarden en kan hij volledig zijn rust vinden met zijn bonsai bomen.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Boordevol nieuws en events! Verschijnt 4x per jaar

schrijf me in

TEST NU JE BALANS ONLINE

Hoe is jouw balans in werk en vrije tijd, inspanning en ontspanning?

test jezelf

Test: HOE VITAAL IS JE ORGANISATIE?

Een vitaliteits-checklist voor managers en medewerkers

doe de test

TRAFFIC LIGHT TOOL APP

Een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven

naar de site