Team 2018-04-05T09:34:05+00:00

Team

Maak kennis met onze mensen

Wie werken er bij Balans & Impuls?

Heilwine Bakker
– directeur
Balans & Impuls is een bureau wat voor medewerkers en organisaties actief is op het gebied van een gezonde balans in leven en werk. Heilwine studeerde psychologie in Utrecht en leerde psychodrama aan de Nederlandse School voor Psychodrama. Ze was gedurende vijf jaar werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Ze werkte bij een RIAGG, polikliniek psychiatrie en het Westeindeziekenhuis in Den Haag. Zij was zowel actief in de begeleiding van cliënten als het opzetten van preventieve projecten. In het projectmanagement ontdekte ze dat ondernemen haar hart heeft. Verder groeide haar zorg voor mensen die het hoge werktempo en eisen niet langer konden bijbenen. Ze zag dat de reguliere zorg op afstand functioneert van het bedrijfsleven en onvoldoende antwoord kan geven op de vragen die daar leven. Toen in 1997 duidelijk werd dat steeds meer mensen als gevolg van psychische klachten in de WIA belandden, besloot ze hier op in te spelen en startte Balans & Impuls.
Heilwine is getrouwd en moeder van twee zonen en een dochter. In haar vrije tijd is ze actief in sport en theater. Ze typeert haar levensmoto met “Groeien door los te laten”. We kunnen slechts groeien door het oude los te laten. Vergelijk het met een rups die zich in een cocon terugtrekt en eruit kruipt als een vlinder.

Sterre Ferf
– psycholoog
Sterre studeerde in Utrecht Organisatiepsychologie en in Sydney voltooide zij de Master of Human Resource Management. Ze ontwikkelde zich verder binnen het HRM werkveld bij verschillende commerciële bedrijven alwaar zij het belang van een goede match tussen persoonlijke- en organisatiewaarden ondervond. Na enkele jaren wilde zij graag meer op directe wijze met mensen werken. Bij Balans en Impuls kan zij haar drijfveer, een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen, volop in praktijk brengen. De grondige diagnostiek en de pragmatische aanpak spreken haar daarbij bijzonder aan. Door het wekelijks volgen en geven van yogalessen is ze overtuigd van de kracht die uitgaat van een gezonde omgang met het lichaam en van een getrainde geest. Typerend voor Sterre zijn haar positiviteit, klantgerichtheid en gedrevenheid. “Wie wil leren zwemmen moet bereid zijn om nat te worden” is voor haar een treffende uitspraak die ook in haar werk keer op keer tegen komt. Naast haar werk is ze actief met surfen en andere (buiten)sporten en houdt ze van reizen, gezond eten en aan haar huis klussen.

Ina Hogenboom
– psycholoog
Ina heeft klinische psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Zij heeft daar een specialisatie in de Rationeel Emotieve Therapie gedaan bij René Diekstra en Richard Wessler. Haar certificering Certified Practioner Psychodrama heeft ze behaald bij het Nederlands Belgisch Examen Statuut. Na haar studie heeft ze jarenlang gewerkt als projectleider van commerciële projecten, voornamelijk in ICT omgevingen. Daarna heeft ze bij een re-integratiebedrijf mensen begeleid bij het overwinnen van hun psychische belemmeringen bij het vinden of houden van een baan. In deze context heeft ze ook verschillende groepstrainingen gegeven. In haar werk vindt ze haar uitdaging vooral in het stimuleren van de creativiteit van mensen, zodat ze toegang krijgen tot ander gedrag en andere manieren om naar het leven te kijken. Hierdoor ervaren mensen vaak dat ze meer ruimte hebben dan ze denken. In haar vrije tijd is ze actief met tennissen, tuinieren, wandelen met de hond en skiën.

Richard van Holsteijn
– troubleshooter, coach, trainer
Richard heeft de afgelopen jaren diverse (leidinggevende) functies vervuld bij de overheid. Naast leidinggeven hield hij zich voornamelijk bezig met het opleiden, trainen en begeleiden van zijn personeel. Hij was verder werkzaam als adviseur, docent en instructeur en gaf daarbij advies op meerdere niveaus in diverse (bedrijf) en groepsprocessen. Als troubleshooter zet hij zich op praktische en daadkrachtige wijze in om structuur, orde en een goede onderlinge omgang te scheppen in de leefsituatie van de klant. De nadruk ligt op “samen problemen aanpakken”.
Hij is hierin creatief en zoekt samen met de klant naar de best passende oplossingen. Richard krijgt energie van reizen, lezen, sporten en is erg geïnteresseerd in gezonde eerlijke voeding en brengt graag tijd door met familie en vrienden. Hij heeft een coach/trainers opleiding en practitioner in NLP afgerond en volgt de studie psychosociale begeleiding en MWD aan de Academie Integrale Menswetenschappen (SPSO). Kenmerkend voor Richard is zijn enthousiasme, creatieve aanpak en zijn oplossingsgerichte werkwijze.

Patricia Kuperij
– psycholoog
Patricia studeerde psychologie in Leiden, en heeft zich gespecialiseerd in zowel klinische psychologie, als de sociale- en organisatiepsychologie. In het werk bij Balans en Impuls komen deze twee richtingen samen, en kan zij haar kennis optimaal benutten. Tijdens en na haar studie heeft ze ervaring opgedaan in verschillende GGZ instellingen, en zich tevens bezig gehouden met selectiepsychologie. In haar werk vindt zij het belangrijk om uit te gaan van een positieve benadering, en om mensen te motiveren om vanuit eigen kracht doelen te bereiken. In haar vrije tijd houdt zij zich bezig met muziek, theater en creatief koken.

Maartje van Lakerveld
– psycholoog
Maartje studeerde sociale en organisatiepsychologie aan de Universiteit Leiden en klinische en gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Utrecht. Haar interesse ligt dan ook op het grensvlak tussen deze twee gebieden. Naast haar interesse voor praktische psychologie, in de vorm van therapie, training en coaching, is zij geïnteresseerd in het doen van onderzoek. In haar vrije tijd houdt Maartje van sporten, zoals voetbal, hardlopen en zwemmen.

Annemie Mullens
– GZ-psycholoog NIP
Annemie studeerde af in de Klinische Psychologie aan de Katholieke Universiteit van Leuven in België. Annemie is Belgische, al woont ze sinds 1989 in Nederland. Na haar studie kwam ze terecht in de alternatieve psychiatrische zorgverlening en werkte een aantal jaren in Passage 144 te Leuven. Dat bracht haar in contact met de gewoon menselijke kant van als chronisch psychiatrisch ziek gediagnosticeerde patiënten. Het besef dat er slechts een smalle lijn ons scheidt van een leven vol moeilijkheden en leed is sindsdien altijd onderdeel gebleven van haar bestaan. Annemie rondde later de opleiding Experientiele Psychotherapie af. Deze verbindt de Client-Centered therapy (Rogeriaanse) met elementen uit de Gestalttherapie. Uitgangspunten in de therapeutische benadering zijn onvoorwaardelijk positieve benadering, empathie en transparantie. Tot op de dag van heden zijn dit de uitgangspunten van waaruit Annemie cliënten benaderd. Later was Annemie enige tijd werkzaam in de boekenwereld, haar andere passie naast mensen. Ook werkte ze enkele jaren als reintegratieconsulent voor die mensen die het verst van de arbeidsmarkt staan. De smalle lijn bleek ook hier weer aan de orde. Bij Balans en Impuls probeert ze net als iedereen krachtgericht in plaats van klachtgericht te werken. In elke beperking zit ook een mogelijkheid besloten. Het gaat er vaak om dit kleinood te ontdekken. Haar motto is ‘niet alleen het doel bereiken is belangrijk, ook de weg er naartoe moet van toegevoegde waarde zijn.’ Het middel is het doel.

Martin Rijssemus
– psycholoog NIP
Martin is afgestudeerd in de klinische- en gezondheidspsychologie en is zijn werkzaamheden als psycholoog gestart bij een derdelijns instelling werkzaam in de psychosomatiek. Vervolgens heeft hij enkele jaren als psycholoog gewerkt in een praktijk voor eerstelijnspsychologie. Bij deze werkzaamheden heeft hij mensen met uiteenlopende problemen geholpen om weer houvast te krijgen op hun situatie. Zijn doel is dan om met een positieve benadering een goede en duurzame balans op te bouwen. Daarbij vindt hij het belangrijk om uit te gaan van de krachten en wensen van de mensen. In zijn vrije tijd houdt hij van muziek, voetbalt en kookt hij graag.

Sacha Rieken
– psycholoog NIP
Sacha studeerde psychologie van de arbeid en gezondheid. Zij heeft jarenlang bij een re-integratiebureau/ loopbaanadviesbureau gewerkt. Hier heeft zij geruime tijd mensen vanuit diverse achtergronden en leeftijden begeleid bij hun ontwikkeling en bij het maken van loopbaankeuzes. Ze begeleidde mensen met werk gerelateerde klachten en leerde hen houvast vinden in moeilijke situaties. Haar interesse in gezond werken in relatie tot de persoonlijkheid is hier gewekt. Sacha vindt het belangrijk om mensen inzicht te geven in hun kwaliteiten, hun kracht en de grenzen. Als je weet wat je- zowel op je werk als in de privé situatie- juist wel moet doen, kan je dit versterken. Zo kom je veel beter tot je recht en blijf je in balans. Om zelf in balans te blijven volgt Sacha yogalessen en gaat ze regelmatig buiten fietsen. Ook houdt ze van tuinieren. Verder brengt ze graag tijd door met vrienden en familie. Wat Sacha typeert is haar positieve benadering, haar warme betrokkenheid en oprechte nieuwsgierigheid in mensen.

Margot Beimers
– psycholoog
Margot heeft na haar studie sociologie gewerkt als opbouwwerker in achterstandswijken in Rotterdam en heeft als pedagogisch medewerker op groepen gestaan in de jeugdzorg. Hierna heeft ze als maatschappelijk werker en ouderenadviseur gewerkt en in gezinnen met huiselijk geweld. Tussendoor heeft ze de studie klinische psychologie afgerond. Een diverse achtergrond qua werkervaring en opleidingen die haar leergierigheid weergeeft. Het inzicht geven in gedrag en helpen iets anders te doen of denken dan voorheen is een mooie uitdaging en inspireert om te groeien als persoon. Om zichzelf privé te blijven uitdagen gaat Margot graag nieuwe avonturen aan zoals vrijwilligerswerk op een zeilboot voor mensen met een beperking. Ter ontspanning gaat ze graag beachvolleyballen en houdt ze van zoveel mogelijk buiten zijn. Wat Margot typeert als psycholoog is haar nieuwsgierigheid in mensen en haar behulpzame instelling om mensen verder te helpen.

Inge Bonnes
– psycholoog NIP
Na eerst een hbo-opleiding facilitair management gevolg te hebben, studeerde Inge in deeltijd arbeid en organisatiepsychologie aan de Open Universiteit. Ze heeft ervaring in arbeidsre-integratie en doet graag onderzoek naar studie en loopbaanmogelijkheden. En om duurzaam inzetbaar te zijn is een goede werk-privé balans nodig. Haar interesse ligt dan ook op het snijvlak van arbeid en gezondheid. In haar vrije tijd houdt ze van hardlopen, yoga, skiën, muziek en tijd doorbrengen met haar kinderen.

Margot Feenstra
– psycholoog NIP
Margot studeerde gezondheidspsychologie aan de Open Universiteit. Eerder werkte zij in de gezondheidszorg en in het bedrijfsleven, maar wilde op een andere manier met mensen werken. Zij zegt hierover het volgende: “In mijn werk vind ik het dankbaar om met de ander op pad te gaan en op zoek te gaan naar de knelpunten in zijn/haar leven. Meestal zijn de spanningsbronnen tijdens het eerste gesprek (het intakegesprek) al zichtbaar. Het thema ‘het stellen van grenzen’ speelt in de problematiek altijd een rol.” Vervolgens vindt zij het belangrijk om handvatten te bieden die bij de persoon passen, zodat hij/zij na de behandeling zelfstandig verder kan gaan. Haar kracht als (senior) psycholoog zijn de bronnen waaruit ze kan putten door de combinatie van kennis en levenservaring. Ze brengt vrije tijd graag door met een wandeling in de natuur.

Rogier Reit
– psycholoog
Rogier heeft twee jaar geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam maar ontdekte dat zijn kracht en interesse in het persoonlijk contact en directe interactie met personen hem beter lag. Hij studeerde vervolgens psychologie aan de Universiteit Leiden en specialiseerde zich in de sociale en organisatie psychologie. Als personeelsbemiddelaar heeft Rogier veel inzicht gekregen hoe mensen verder te helpen in hun carrière en hoe belangrijk de juiste werkomstandigheden zijn om plezier en energie uit je werk te kunnen halen. Bij Balans en Impuls zet hij zich in om te zorgen dat de negatieve spiraal doorbroken wordt en er weer een positieve flow gecreëerd kan worden zodat er energie is en werk en privé in balans zijn. Rogier kenmerkt zich door zijn nuchtere kijk, gedrevenheid en resultaatgerichte aanpak. In zijn vrije tijd is hij graag aan het sporten, hockey en snowboarden en kan hij volledig zijn rust vinden met zijn bonsai bomen.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Boordevol nieuws en events! Verschijnt 4x per jaar

schrijf me in

TEST NU JE BALANS ONLINE

Hoe is jouw balans in werk en vrije tijd, inspanning en ontspanning?

test jezelf

Test: HOE VITAAL IS JE ORGANISATIE?

Een vitaliteits-checklist voor managers en medewerkers

doe de test

TRAFFIC LIGHT TOOL APP

Een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven

naar de site