Week van de werkstress 2023 - Balans & Impuls

Week van de Werkstress 2023

Staat uw organisatie ook voor (ver)binding?

Bij Balans & Impuls erkennen we de essentiële rol van verbinding in het behouden van mentale weerbaarheid en het creëren van een gezonde werkplek. Deze week dient als startpunt voor een doorlopende dialoog en uitwisseling van kennis en ervaringen over werkstress. Het thema van dit jaar is daarom: (ver)binding.

Tijdens de Week van de Werkstress nodigen we u uit om samen met ons te verkennen hoe we de kracht van (ver)binding kunnen inzetten om werkstress te verminderen en welzijn op de werkvloer te verhogen. Het thema is gebaseerd op drie ontwikkelingen van het afgelopen jaar: hybride werken, krapte op de arbeidsmarkt en sociale veiligheid. 

Of het nu gaat om een individuele medewerker die worstelt met werkstress of een organisatie die streeft naar een betere bedrijfscultuur. Met Balans & Impuls als uw partner werken we samen naar werkplezier, preventie en ontwikkeling. 

Week van de werkstress logo

Mentale EHBO

Balans & Impuls heeft een cursus ontwikkeld: mentale EHBO. Het is de bedoeling dat, vergelijkbaar met fysieke EHBO, een mentale EHBO-er support biedt op het werk.

De cursus Mentale EHBO bestaat uit twee dagdelen praktijk onderwijs en twee dagdelen zelfstandige online training. Verschillende organisaties maken hier enthousiast gebruik van. Het geeft hen houvast collega’s in het dagelijks werk bij te staan als het gaat om; stress, hanteren van tegenslag werk/privé, plannen van hersteltijd en energie bronnen.

De mentale EHBO-er kan met collega’s initiatief nemen om concrete acties te ondernemen om het werk gezond te laten verlopen. De cursus kan daarnaast ook aandacht besteden aan het omgaan met ingrijpende gebeurtenissen. 

Meer weten over Mentale EHBO?

Balans & Impuls testen

In het kader van de Week van de Werkstress kunt u vanaf 13 november testen en checklists afnemen die Balans & Impuls de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Deze kan een persoon of organisatie zelfstandig afnemen. Het is bedoeld om inzicht te krijgen in mentale gezondheid, de stand van stress en energiebronnen en levenstaken in het privéleven.

Het gaat om de de volgende testen:

  • De Levenstaken test
  • Balans checklist
  • Hoe vitaal is uw organisatie vragenlijst

De Levenstaken test is verkrijgbaar in twee varianten, namelijk voor kantoormedewerkers en voor reddingswerkers. De Vitaal vragenlijst is ook in twee varianten beschikbaar: voor managers en medewerkers.

De online afname geeft een persoonlijk of groep rapport en adviezen. We wensen zo op een praktische en laagdrempelige manier preventief houvast te bieden.

Ik wil een test

Rescue Workers’ Foundation

De diensten van mentale EHBO training en online inzet van testen, zijn voor ons ook een belangrijke aanpak om de bijdrage te vergroten aan onze  Rescueworkers’ Foundation.

Rescue Workers Foundation logo

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Boordevol nieuws en events!
Verschijnt 4x per jaar
TESTEN EN CHECKLISTS
een vitaliteits-checklist voor managers en medewerkers
Wilt u inzicht krijgen in mentale gezondheid, de stand van stress en energiebronnen en levenstaken in het privéleven?
BALANS & iMPULS PODCAST
Balans & Impuls podcast luistreen op Spotify
Luister nu naar daar de podcast van Balans & Impuls op Spotify
TRAFFIC LIGHT TOOL APP
traffic light tool is een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven
Een app voor mensen met veeleisend werk en privéleven
Website laten maken door Dotsimpel